Zakboekje 3 - Beschermen van Bomen

Publicatie

Beschermen van bomen

VVOG zakboekje 3 (2021)


Welke zijn de beste maatregelen om (grote) bomen te beschermen?

Wanneer plannen gemaakt worden voor een project of voorbereidingen getroffen voor een manifestatie (festival) in een omgeving met (grote) bomen, is het belangrijk dat meteen maatregelen genomen worden om de bomen te beschermen. De Vereniging voor Openbaar Groen heeft enkele producten ontwikkeld die u hierbij kunnen helpen: in 2014 verscheen de eerste versie van het VVOG-zakboekje 3 'Beschermen van bomen’, een jaar later gevolgd door een bijhorende werfposter en waarschuwingsbord.

Eind 2021 werd dit zakboekje, samen met de posters, geactualiseerd en herwerkt. De posters kunt u op deze pagina nog steeds GRATIS downloaden. Wij danken u van harte om deze systematisch en consequent te gebruiken.

Zakboekje

Handig zakboekje (11 x 20cm) waarin alle bepalingen zijn opgenomen omtrent boombescherming uit de verschillende hoofdstukken van het Standaardbestek 250 voor de Wegenbouw. Daarnaast bevat het ook bijkomende bepalingen die momenteel nog niet 'standaard' zijn. Deze gids van 40 bladzijden is een goed hulpmiddel om voorschriften en verbodsbepalingen op te nemen in bestekken. Het boekje reikt zowel voor aannemers, ontwerpers, projectontwikkelaars als werfleiders inzichten aan over het nut en het belang van het beschermen van bomen.

Inhoud

Waarde van bomen | Aansprakelijkheid van de aannemer | Afdwingbaarheid en controle | Totale boombeschermingszone | Beschermingsmaatregelen bij werken binnen de totale boombeschermingszone | Boomverankeringszone | Controle

Beschermen van bomen

Hieronder kan u verschillende documenten die verband houden met dit zakboekje downloaden als een afdrukbaar pdf-bestand. We hopen dat u deze zal gebruiken bij het beschermen van uw bomen!

De poster met de vermelding van de boomwaarde is ook geïmplementeerd in het computerprogramma 'Boomwaardecalculator 5'.  U kan van elke berekende boomwaarde deze poster ingevuld afdrukken.

Kostprijs per stuk Leden VVOG Niet-leden verzendingskosten
1 of 2 zakboekjes 15.00 23.00 5.00
3 t.e.m. 6 zakboekjes 15.00 23.00 8.00
7 t.e.m. 15 zakboekjes 12.00 20.00 12.00
Vanaf 16 exemplaren bezorgen wij u graag een prijs op maat, contacteer ons.

Bestel uw publicatie online

U kan de publicatie bestellen door middel van het het online bestelformulier. U kan ons ook mailen of een schriftelijke bestelling opsturen, al dan niet met een bestelbon van uw gemeentebestuur. Wij sturen u dan deze publicatie zo vlug mogelijk toe.

Adres
Voer hier eventueel uw BTW- of ondernemingsnummer in
Ik stuur nog een bestelbon naar de VVOG.
Ik ga akkoord met de privacy policy

Bekijk de preview

Benieuwd naar de publicatie? Klik hier om een aantal pagina's uit de publicatie te lezen.

Download bestelformulier

Bestel je liever niet online? Download dan ons bestelformulier en vraag zo je publicatie aan.

Contacteer ons

Heb je nog vragen? Geef ons een seintje.

Groencontact

ons magazine

Het Groencontact magazine verschijnt 5 maal per jaar en is hèt vakblad over groenvoorziening, openluchtrecreatie, ruimtelijke ordening en steden-bouw, landschapszorg en natuur.

VVOG dankt zijn sponsors