Publicaties

Stuk voor stuk handige gidsen over diverse groen-topics.

Inspiratiegids bijenvriendelijke gemeente

Inspiratiegids bijenvriendelijke gemeente

Praktische tips en voorbeelden

Deze publicatie is een bloemlezing van tien jaar praktijkvoorbeelden uit de wedstrijd ‘Bijenvriendelijkste gemeente’. Een intense samenwerking tussen de Vereniging voor Openbaar Groen en Week van de Bij van Departement Omgeving.

Groen, vol van water

Groen, vol van water

Inspiratiegids waterbeheer in groenzones

In deze inspiratiegids vind je praktische tips en goede praktijkvoorbeelden voor efficiënt waterbeheer in groenzones. De voorbeelden zijn ingedeeld volgens schaal niveau en projectgrootte, van buffer bekken tot plantsoen.

Kwaliteitskeuring bij levering van bomen

VVOG zakboekje 1 (2022)

Een handige bundeling van kwaliteitsvoorschriften in Vlaanderen die u helpen bij het keuren van geleverde bomen. Het handig formaat (11 x 20 cm) laat u het boekje overal gemakkelijk mee nemen.

Zakboekje 3 - Beschermen van Bomen

Beschermen van bomen

VVOG zakboekje 3 (2021)

Herwerkte versie november 2021

Wanneer plannen gemaakt worden voor een project of voorbereidingen getroffen voor een manifestatie (festival) in een omgeving met (grote) bomen, is het belangrijk dat meteen maatregelen genomen worden om de bomen te beschermen.

Zakboekje snoeien 2020

Snoei-Wijzer

VVOG zakboekje 4 (2020)

Nieuwe versie van deze handige gids (52 blz.) waarin je aan de hand van foto's en tekeningen een inzicht krijgt in het snoeien van heesters in openbaar groen. 

Groencontact

ons magazine

Het Groencontact magazine verschijnt 5 maal per jaar en is hèt vakblad over groenvoorziening, openluchtrecreatie, ruimtelijke ordening en steden-bouw, landschapszorg en natuur.

VVOG dankt zijn sponsors