We nemen afscheid van Rudi

Rudi Geerardyn

De VVOG werd als vakorganisatie opgericht in 1974 en bestaat straks 50 jaar. Het was een komen en gaan van personeelsleden, maar de kern van de laatste periode had heel wat ervaring. Jos werd al vervangen in 2019, Emmanuel verliet ons in 2021 en zoals sommigen reeds weten moeten we vanaf juli 2022 ook afscheid nemen van Rudi Geerardyn, wegens pensionering.

Het was voor mij, maar ook voor velen in het werkveld, een fijn samen werken met Rudi.

Rudi is de man waarvan je wel eens een mail kreeg om 4 of 5 uur ’s morgens, die menig groenambtenaar met zijn raad en daad bijstond, … maar vooral de bezieler van de Openbaargroen-award. Bij inschrijving, jurering en op de finale dag was Rudi de rots in de branding.

Maar nu moeten we afscheid nemen van een generatie en een nieuwe ploeg samenstellen. Het overkwam menig groendiensten hetzelfde.

Ook afscheid van Jonas Pieters

Vorig jaar kwam Jonas Pieters onze ploeg al versterken als schoolverlater. Eerste contact met het werkveld leidde ertoe dat hij tot de conclusie kwam dat natuur ontwikkeling en biodiversiteit wat meer zijn ding was. Hiervoor kreeg hij nu een kans bij een andere werkgever.

We willen zowel Rudi als Jonas bedanken voor hun inzet en wensen hun nog veel geluk en genot in alles wat ze verder ondernemen.

Ondertussen zijn we in de laatste onderhandelingen voor een nieuwe ploeg. We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om op zoek te gaan naar een multidisciplinaire ploeg. Een ploeg met verschillende opleidingen, verschillende expertisedomeinen en beroepservaringen die relevant zijn voor onze dienstverlening naar steden en gemeenten toe. Ze moeten vooral kennis hebben van de nieuwe uitdagingen waarvoor we staan zoals biodiversiteit, duurzaamheid, klimaat, circulariteit, water en groen, …

In september willen we u deze nieuwe ploeg voorstellen.

Groencontact

ons magazine

Het Groencontact magazine verschijnt 5 maal per jaar en is hèt vakblad over groenvoorziening, openluchtrecreatie, ruimtelijke ordening en steden-bouw, landschapszorg en natuur.

VVOG dankt zijn sponsors