BoomwaardeCalculator

Versie 5

Boomwaardecalculator 5.12 (2024) is hieronder beschikbaar!

Het programma 'BoomWaardeCalculator' is de gemakkelijkste manier om de waarde van één of meerdere bomen te berekenen evenals de waardevermindering bij schadegevallen.

Er is de mogelijkheid om te kiezen voor een volledige waarde- en/of schadeberekening van één of meerdere bomen.  Hierbij komen alle parameters van de Uniforme Methode aan bod, inclusief de nieuwe meerwaardefactor.  U hebt ook de mogelijkheid om op een overzichtelijke lijst alle reeds gebeurde waarde- en schadebepalingen te zien én ze te raadplegen.  Er is de mogelijkheid om een reeds uitgevoerde waardebepaling van een boom opnieuw uit te voeren met andere parameters of om een BoomwaardePoster af te drukken om de bevolking op de waarde van een bepaalde boom te wijzen.

Bij de berekening van de boomwaarde kan u alle gegevens voor de boom invullen waarop dan de waarde wordt berekend. Alle nodige gegevens over de plaats van de boom, maar ook over een eventueel schadegeval kunnen worden opgenomen en afgedrukt. 

Na het berekenen van de waarde kan u ook een eventueel schadegeval berekenen. Alle voorziene gevallen komen aan bod: volledige vervanging, gedeeltelijke beschadiging en conditieverlies van de boom. Hiervan kan u een formulier afdrukken. Deze gegevens worden bewaard zodat u steeds opnieuw kan raadplegen. 

Belangrijkste kenmerken

 • Het programma is momenteel geen licentie. De aankoop omvat een 'levenslang' gebruik, d.w.z. voor zolang deze versie (5.x) wordt verkocht en ondersteund.
 • Alle parameters van de Uniforme methode komen aan bod, inclusief de meerwaardefactor.
 • Overzichtelijke lijst van alle reeds uitgevoerde waardeberekeningen met de eventuele schadegevallen.
 • Mogelijkheid tot het opnieuw of herberekenen van een eerder uitgevoerde waardebepaling. 
 • Preview van de afdrukformulieren (waarde & schade).
 • Eenheidsprijs en bomenlijst 2024.
 • Mogelijkheid tot invoeren van boomsoorten die niet in de bomenlijst voorkomen (o.a. coniferen) 
 • Gemakkelijk updaten van nieuwe boomgegevens en eenheidsprijs 
 • De tekst het Standaardbestek 250 betreffende de 'Uniforme methode voor de waardebepaling van bomen' is in het programma opgenomen als een pdf-bestand.
 • Nuttige tips wanneer u met de cursor op een knop blijft staan 
 • Diverse andere aanpassingen

Extra gratis bijlage

 • De nieuwste versie van de VVOG-publicatie 'Waardebepaling van bomen' met gedetailleerde uitleg over het gebruik van de Uniforme methode. 

Gratis testen 
U kan dit programma één keer gratis testen.  Daarbij hebt u toegang tot alle mogelijkheden die het programma u biedt.  Wel wordt op de afdrukken aangeduid dat het een testversie betreft.  Opgelet: u kan dit programma slechts 1 keer testen! Na het afsluiten zal u de volgende keer naar een serienummer worden gevraagd. 

Prijs programma BoomWaardeCalculator 5 (versie 2024) 

 • 200,00 euro per stuk voor leden van de VVOG. (prijs excl. 21% BTW) 
 • 400,00 euro per stuk voor niet-leden van de VVOG. (prijs excl. 21% BTW)
 • 50,00 euro per bijkomend programma (prijs excl. 21% BTW)

Hoe bestellen? 
U kan dit programma bestellen via mail info@vvog.info. Schriftelijke bestellingen kunnen worden verstuurd naar de VVOG, Predikherenrei 1c, 8000 Brugge. Wilt u er wel op letten alle gegevens van het facturatieadres te vermelden! Bij niet vermelden kan dit tot een vertraging van uw order leiden.  Officiële instanties gelieve een officiële bestelbon bij te voegen indien nodig. 

Gelieve, indien mogelijk, ook een mailadres te bezorgen zodat wij het serienummer per mail kunnen bezorgen.  Hou er rekening mee dat het versturen van het serienummer met de post langer in beslag kan nemen. 

Hoe installeren? 

 • Indien u dit nog niet hebt gedaan kan u het programma downloaden via de link hieronder.
 • Na dubbelklikken op het installatieprogramma volgt u gewoon de instructies. 
 • U vindt het programma na installatie bij de Windows-versie terug in de programmafolder en/of de startknop. Bij de MacOS-versie is dit in de programmamap. 
 • De extra bijlage vindt u ook terug in de programmamap.
 • Bij het opstarten van het programma krijgt u de mogelijkheid om te kiezen tussen het éénmalig testen of het invoeren van een serienummer. Na invoer van het serienummer dat u door de VVOG werd bezorgd kan u het programma volledig gebruiken.
 • Vergeet zeker niet om ons uw elektronische of papieren registratie te bezorgen!  Enkel bij ons geregistreerde versies hebben recht op de jaarlijkse updates van de nieuwe eenheidsprijs en boomwaarden. 
BoomwaardeCalculator startscherm
Boomwaardecalculator overzichtslijst
Boomwaardecalculator berekening van de boomwaarde
Boomwaardecalculator berekening van de schade
Boomwaardecalculator afdruk
Poster Boomwaarde

Update BoomWaardeCalculator 5.x

Aanpassing aan Boomsoortwaarden/eenheidsprijs 2024

Gratis update

Hier vindt u de update om het programma 'BoomWaardeCalculator' vanaf versie 5.0 aan te passen met de nieuwe eenheidsprijs die vanaf 1/1/2024 gebruikt wordt.

Oudere versies van de programma's (versies 1.x t.e.m. 4.x) zijn omwille van technische redenen niet meer up-to-date te brengen.

• Update Boomwaardecalculator 5.x
Download hier de aanpassingen voor 2021
Download hier de aanpassingen voor 2022
Download hier de aanpassingen voor 2023
Download hier de aanpassingen voor 2024

Je kan het programma updaten door in de 'Boomwaardecalculator' het menu 'Help' te kiezen en daaronder 'Update boomwaarden' te kiezen. Het programma vraagt je dan om het juiste bestand aan te duiden. Daarna worden de boomwaarden geïmporteerd en zijn deze onmiddellijk beschikbaar in het programma.

Groencontact

ons magazine

Het Groencontact magazine verschijnt 5 maal per jaar en is hèt vakblad over groenvoorziening, openluchtrecreatie, ruimtelijke ordening en steden-bouw, landschapszorg en natuur.

VVOG dankt zijn sponsors