vvog, vereniging voor openbaar groen


waardebepaling bomen
Actuele eenheidsprijs [2020]
6,14 euro/cm2
Lees meer ...
Download de recentste versie...
GROENCONTACT > inhoud jg. 2010 ... 2020 > Groenambtenaren gevraagd

2005/03

De laatste maanden heb ik mij een paar keer de vraag gesteld wat er mis is met de job van groenambtenaar. Op n maand tijd werd ik tot drie keer toe geconfronteerd met de bizarre vaststelling dat de aanwerving van een nieuwe groenambtenaar in een gemeente faliekant uitdraaide.

En keer bleef er na de selectieproeven en examens geen enkele geschikte kandidaat meer over, een andere keer gaf een pas aangeworven groenambtenaar er reeds na enkele weken de brui aan en nog een andere keer was het aantal geslaagde kandidaten in een aanwervingsproef beperkt tot n. En dan moest er nog een psychotest gebeuren.

Zijn de huidige selectieprocedures wel geschikt om de juiste en de goede kandidaten te vinden, vraag je je dan af.

Of is de job van gemeentelijk groenambtenaar niet aantrekkelijk genoeg voor onze jonge afgestudeerden met een groenopleiding op zak ?

Of is de verloning in de gemeenten niet in verhouding tot de verantwoordelijkheden die groenambtenaren meestal toegeschoven krijgen ?

We schreven reeds eerder dat het vak van groenambtenaar een veeleisend beroep is. Groenvoorzieners moeten er voor zorgen dat onze steden en gemeenten leefbaarder worden, ze moeten mee helpen zorgen dat in onze steden en gemeenten een netwerk van harmonisch beheerde groenzones zijn waar alle burgers aan hun trekken komen, ze moeten er voor zorgen dat bomen in een stenige omgeving kunnen overleven, enz., enz.

Voorwaar een boeiende en uitdagende job ! Maar ook veeleisend, dat is zeker !

jdw

Reageren op deze Groen in de Marge kan u op E-mailadres filiep.bouckenooghe@vvog.info

Zend ons gerust uw eigen mening over deze tekst!
vereniging voor openbaar groen leden login contacteer de vereniging voor openbaar groen via email 050/33.21.33 telefoonnummer vereniging voor openbaar groen
Banner Facebook VVOG
Openbaargroen.be

VMM

Week avn de BijVVSGKrinkels

Best Selectl

Dolmans


Electricdrive.beWillaert